ייפוי כוח מתמשך מול ייפוי כוח בחשבון הבנק

כשאבא של גלית נפטר, מיהרה אמא שלה להכניס אותה כמיופת כוח בחשבון הבנק שלהם, שלא תצטרך להתמודד עם ניהול החשבון לבד. "מעולם לא נכנסתי לחשבון הבנק. בעלי תמיד טיפל בכספים", היא אמרה לי בחשש.

אנשים מבוגרים, שמאבדים את בן הזוג שלהם, חוששים שיגיע הרגע שיתקשו לטפל לבד בענייני הבנק ומעדיפים שהילדים יהיו לכל הפחות מורשי חתימה בחשבונות הבנק שלהם, כדי שיוכלו לעזור להם לבצע פעולות כספיות יומיומיות במקומם.

כשאנחנו נותנים למישהו ייפוי כוח רגיל, אנחנו עושים איתו למעשה "חוזה שליחות". אנחנו ממנים אותו בכתב כשליח לבצע עבורנו פעולה כלשהי – למשל: בבנק, במשרדי ממשלה, כלפי גורם כלשהו. באותה מידה אנחנו יכולים גם להתחרט ולבטל את ייפוי הכוח.

מה קורה לייפוי הכוח כאשר אדם מאבד את הכשירות הקוגניטיבית שלו? במקרה כזה ייפוי הכוח מתבטל, כלומר התוקף שלו פג באופן מיידי.

וזאת למה? כשאדם הופך ללא כשיר אין לו אפשרות לבטל ייפוי כוח שנתן, וכתוצאה מכך כתב השליחות מתבטל.

ייפוי כוח מתמשך הוא מינוי שנכנס לפעולה רק ברגע שאדם מאבד את הכשרות הקוגניטיבית. זאת אומרת שייפוי כוח מתמשך הוא בעצם המחליף החוקי לייפוי הכוח הרגיל עליו דיברנו עד עכשיו.

בייפוי הכוח המתמשך מיופה הכוח נכנס לפעולה רק כשנותן ייפוי הכוח איננו כשיר ואז הוא בעצם נכנס לנעליו ופועל על פי ההוראות וההנחיות המקדימות שנותן ייפוי הכוח כתב מבעוד מועד.

כך גם אצל גלית – כשהרופא הגריאטר קבע שאמא שלה כבר מתקשה לקבל החלטות ולפעול לבדה בענייני כספים, הבנק עצר את ייפוי הכוח של גלית בבנק. למזלה, אמא שלה כתבה וחתמה על ייפוי כוח מתמשך בסמוך למות האב, ולכן היא "שלפה" את ייפוי הכוח המתמשך והבנק כיבד את ההוראות ואיפשר לה להמשיך ולנהל עבור אמה את החשבון.

מעוניינים בפרטים נוספים?

השאירו פרטיכם בטופס ואחזור אליכם בהקדם





    דברו איתי

    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן